Logo Club


Jeugdduiken


Kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar zijn welkom in onze jeugdduikschool. Spelenderwijs leren we de eerste duiktechnieken aan. De trainingen vinden plaats woensdagavond van 18u30 - 19u30.

Is de jeugdduikschool iets voor jou?

Kom gerust eens een kijkje nemen, want je kan onmiddellijk meeduiken. De eerste drie lessen ben je immers gratis verzekerd.

Als jeugdduiker geven we je op een pedagogisch verantwoorde manier inzichten in alle aspecten van de duiksport en het onderwatermilieu. Je leert jezelf te beheersen en te gedragen in een vreemde omgeving, zowel lichamelijk als mentaal. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen voor het aangaan van nieuwe uitdagingen.

In het jeugdduiken kan je 3 brevetten halen: de bronzen, zilveren en gouden dolfijn.

  • De bronzen dolfijn mag na de eerste 3 doopduiken duiken tot een maximum diepte van 5 meter. Dit is al een heel leuke omgeving waar je veel nieuwe diertjes kan gaan spotten!
  • Een zilveren dolfijn heeft alweer een aantal belangrijke zaken op het vlak van duiken bijgeleerd en is al wat watervaster geworden.
  • Een gouden dolfijn kunnen we onze grenzen een beetje verleggen. Na de nodige oefeningen en proeven mogen we naar een nieuwe diepte gaan, 10 meter! Hoe spannend is dat!

Wat na de jeugdduikschool

Eens je 14 geworden bent, mag je overstappen naar een duikschool voor de "grote" mensen, maar dat is niet verplicht. Je hebt dan waarschijnlijk al heel wat ervaring opgedaan en kan dan vrij vlot een 1*duiker worden. Dan mag je weer net dat tikkeltje meer en gaat de hele onderwaterwereld voor je open!

Vragen?

Indien je toch nog vragen zou hebben, kan je op volgende plaatsen nog meer info vinden over:

jeugdduiken » bronzen dolfijn » zilveren dolfijn » gouden dolfijn »